Machinaal loonwerk

Tenkink Groenspecialist heeft een zeer brede praktijkervaring, opgedaan in de dertig jaar dat zij actief zijn in onder meer gazonaanleg en –onderhoud. Sinds tien jaar is zijn bedrijf gevestigd te Putten, aan de Snijderssteeg. Daar beschikt de onderneming over een ruime bedrijfsruimte, voor opslag van voorraden en machines.

De basis van de uitstekende service wordt gevormd door het zeer brede machinepark van Tenkink. Zijn lichte en handzame machines zijn speciaal toegespitst op gebruik in tuin en park. Dat voorkomt dat grote zware machines, met massieve banden, de grond ‘kapot rijden’. De banden die Tenkink gebruikt zijn specifiek uitgezocht om de grond zo min mogelijk aan te tasten.

Zo heeft Tenkink verschillende maten beluchtings- en verticuteermachines, vanaf 50 centimeter tot de grotere exemplaren. Daarnaast horen tot het machinepark onder meer kilverbakken (voor het egaliseren van tuinen en percelen), bladblazers, zaaimachines en houtversnipperaars.

machine


Tenkink:

Dertig jaar geleden waren er niet zo veel machines en waren tuinaanleg en –onderhoud vooral handwerk. Nu zijn er machines voor praktisch elke handeling. Door die machines kun je niet alleen heel precies en goed werken, maar ook heel efficiënt. In de praktijk betekent dit dat het onderhoud en de aanleg veel minder tijd – en geld – kosten dan wanneer al die machines er niet waren. De klant profiteert dus van de mechanisatie.